بسم الله الرحمن الرحيم

Saya tak bape suke dengan subjek sem1 saya... 
  1. Kenegaraan Malaysia
  2. TITAS
  3. Hubungan Etnik
  4. Oral Interaction Skill


Tapi saya suka subjek ni....
  1. Sains Tanah Asas
  2. Pertanian dan Manusia
  3. Pertanian
  4. Persekitaran dan Sistem Makanan


Dan senior dah mula nak takutkan si junior ni,,, adoiiii
yang penting subjek tak sabar nak belajar 'Sains Lembu Pendek'

Hahaha tu la status yang aku tulis kat Facebook! Perhh memang buat aku malas lah kan belajar subjek benda alah atas tu,,, -.-' 


Nampaknya senior tu dah takut kan aku,,, ermmm ada jugak kata banyak assignment subjek sem 1 aku ni,,, adoiii malas lar subjek yang 4 pertama tu,,,hoho ini lah kehidupan di universiti... 


Wahaha tengok tu,,,, aku dapat bilik yang sempit,,, pasal kena buli nanti,,, InsyaAllah tak lah,,hehehe malas lah nak layan budak senior nanti,,,hahaha bilik sempit tu tak payah difikir sangat,,, asal aku dapat tidur nyenyak sudah,,, alhamdulillah...

Orintasi aku hanya berjalan 4 hari saja,,, hmmm mungkin best tapi pada aku,,, ada jugak tak bestnya,,, sebab 4 hari tu kena rush, just untuk terangkan segala bagai info pasal belajar nanti... so takde sangat nak main or enjoy,,, hmmm serius cam tak best,,, hahaha tapi lau orintasi seminggu, lain plak kau cakap Muezz -.-'
manusia... manusia...

Kepada sesiapa yang belum join group Universiti Putra Malaysia (UPM) Intake 2011, silalah join bagi budak yang sama nasib dengan aku,,,hehehe terima kasih pada senior senior yang banyak bagi info,,, serius baik hati gila nak tolong,,,, hahaha tanya je apa soalan,,, pasti mereka akan jawab,,,, insyaAllah...

OK abang dan kakak senior,,, saya sudah memuji anda,,, janji jangan kacau saya eh? hahaha



date Saturday, July 23, 2011

بسم الله الرحمن الرحيم

First of all,,, Alhamdulillah sesangat Allah masih beri aku nikmat walaupun aku masih langgar perintahNya... Terima kasih Ya Allah... InsyaAllah peluang ini hanya sekali je kau beri sebab sebelum ni aku terlepas...

Walaupun Perubatan Veterinar tak dapat,,, hancur cita² nak jadi Dr. Haiwan.... tak pe la,,, saya redha dan saya happy je sebab Allah tetap bagi jalan lain yang akhirnya lebih kurang sama je,,, ^^

Tapi ada jugak rasa keseorangan nanti kat UPM sebab best friend tak ikut sekali... Apa pun aku tetap bersyukur pada Allah ^^

UTM - Bad, Su, Apiz
UMP - Epul, Dean, Ijat

Bestnya korang... dapat lepak selalu sesame... Haha tu la, dyowang cakap,
"Tu la, ko nak sangat kos yang ada haiwan² kan,,, tu la ko sorang je tercampak kat UPM,,,"

Haha takpe la,,, Amer dekat ngan aku,,kat Kajang,,hehehe nanti sekali sekala jumpa lah... Dan Rasydan a.k.a. Darn aku akan pergi rumah kau sebab dekat kan,,,hehehe singgap jap! Budak yang selalu buli aku dan aku pun lurus sangat boleh terpedaya!

Thanks to 'my parents' coz support apa je kos yang aku nak even "Sains Ternakan" yang orang agak pandang low standard,,, tak kisah yang penting aku yang nak belajar bukan mereka,,,huhuhu Also my other member family,,,thanks! ^^

Tahniah kepada kawan² aku yang berjaya dapat kos yang diingini ataupun tidak,,, yang penting korang dapat sambung belajar, insyaAllah Allah permudahkan... jangan sedih² ye...

Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya. (Al-Baqarah 2:216)

Lagi satu, aku nak ucapkan tahniah sangat² kepada praktikum aku H3P5 / PST71 kerana kelas kita berjaya mendapat ranking yang sangat² membahagiakan pensyarah² kita.... Hanya Matematik saja tak tahu apa keputusannya,,,hehehe harap baik juga,,, terima kasih ye anda semua bekerjasama bertungkus lumus nak naik rangking... aku ingat lagi aku cakap kat korang,,, 
"Sem ni, kelas kite mesti dapat top praktikum!
dan Alhamdulillah Allah makbul kan,,,  

Terima kasih juga kepada pemberi semangat tu,,, kak Aisyah & kak Maslinda,,, senior UPM(Veterinar) walaupun saya tak dapat kos tu,,,huhu its ok ^^ tapi kita still boleh sharing² info kan? hehehe

Alhamdulillah....

Menggigil masa aku klik check... Alhamdulillah

Veterinar UPM tak ambek sebab tak layak,,,huu naseb tak ambek,,,lau tak mungkin aku tak dapat pilihan dua tu...

UMK terpaksa aku lupakan nak ke sana,,,hehhe takpe la UMK,,, kita takde rezeki nak duduk sana,,,huhu pen dan buku nota UMK hanya tinggal kenangan,,,hehehe selamat tinggal,,, jangan sedih ye,,, kita tidak ditakdirkan bersama... ;p

Sesape yang jadi rakyat Johor melebihi 5 tahun,,, aku syorkan korang buat pinjaman kat YPJ lar... PTPTN mahal,,bunga besar! Tapi kalau korang jenis bijak pandai minta lah biasiswa,,,aku tarik diri dulu awal²...

date Saturday, July 16, 2011