بسم الله الرحمن الرحيم


Yeahhh, terasa lagi keseronokkan pergi lawatan dengan classmates haritu,,,hehe sebelum pergi, malam tu Geng Mirah,Fany,Azie dan member² yang lain buatkan sandwich untuk kitaorang,,,,hahaha dan juga Kopi Hazelnut yang sedap!!! huhu rajin bebeno budak perempuan ni nak bagi makan kat semua ahli classmates,,,hehehe Pagi jam 8.10 terus bertolak,,, dan Mirah pun start bagi² kan sandwich tu,,,hehehe huhu pastu bagi sikit kat driver,,, sharing tapi jangan citer la suasana dalam bas camne kan, agak penuh dengan makanan dan minuman,,,,hoho

Pelajar Lelaki harapan Dr.Zauyah ^^

Part Depan

Part Belakang

Bihun goreng dibawa dari rumah oleh Katang...

Jam 9.30 sampai ke destinasi Pantai Morib...kehkehkeh sepanjang dalam bas makan je,,,,hahaha sandwich pun banyak,,,, huhu not bad environment Pantai Morib tu...

Dr. memberi taklimat dan bagi masa untuk pergi merayap kat pantai sehingga pukul 10pg
Lepas tu, semua orang berkumpul dan pergi ke Pantai Kelanang berdekatan situ ? pergi ke tempat yang sepatutnya menganalisis tanah... berjalan kaki tapi takde la jauh mana...hehehe dalam 1km kowt...

Suasana ladang kelapa sawit berhampiran pantai

Tengok lelaki jadi buruh kasar, perempuan jadi bos,,,hehehe

Smart dak dak atas ni,,,,hehe

Tanah dikorek setiap 20cm,,, berbeza warna setiap level

Fany gentel tanah menganalisis tanah

Azie si penganalisis warna

Kumpulan terhebat,,,,haha ;p

thanks to my group members ;  Fany,Azie , Jijah dan Katang,,, semua beri kerjasama,,,hahaha walaupun aku agak blur² bab merasa tekstur tanah tu camne,,,haha warna pun same,,,kehkehkeh Tengah buat eksperimen ni,,, boleh plak Dr. ambik gamba candid kitaorang,,,,haha pastu tengah seronok dengan PakCik Din nye buat kelakar,,,haha tetiba Dr. tanya sape markah test dapat bawah 7/15,,,hahaha memang arhhh!!! memang spoil habis habisan hehehe
Destinasi seterusnya ke untuk menganalisis tanah di pantai plak...hehehe



Agak penat sebenarnya buat benda ni,,, hmmmm selepas siap, Dr. bagi peluang untuk enjoy lagi tapi pukul 12 mesti berkumpul depan bas.... kitaorang pun blah dari situ,,,hehehe dapat tengok race moto kecik

Ade budak kecik dalam 7-9 tahun dah berlumba,,, errr lau aku ntah berani ke tak naik benda alah kecik ni,,,hehehe

Singgah beli pisang goreng dan ABC!

Ramai-ramai lepak sini,,, makan pisang goreng je tapi yang lain aku paw orang,,,kahkahkah

OK, dah pukul 12, jom semua berkumpul,,, bagus dak² ni,,,hehehe dalam bas gelak tak habis²... main teka-teki yang sangat merepek,,, budak² nak dewasa memang camtu,,,hahaha fedup pun ade ntah apa² jawapan tak logik,,, -.-' pastu tetiba bas berhenti,,, rupa-rupanya ada lagi satu tempat perlu dianalisis tanah,,,! perhhh sumpah malas nak turun dah sebab tengah rilex dalam bas tadi,,, ingat katil kat bilik je tadi,,,,hehehe

Hehehe kat sini senang sikit kerja aku,,, dapat tanah yang sekejap je dah lembut jumpa air,,,  tak payah kuat sangat nak guna tenaga nak korek,,,,huhu

Macam biasa ini memang kerja Katang,,,,haha

Ambil tanah untuk dibawa ke makmal,,,, tanah organik

Hasil beberapa budak lelaki dan staff makmal, cangkul tanah untuk tatapan semua  pelajar,,,,heehe

Alhamdulillah habis dahh field trip kali ni,,,,huhuhu penat², cepat nak balik,,, tapi sebelum balik ada lagi,,,,hehehe nak jenjalan... sempat ke Wetland Putrajaya...

Depan tandas,,, semua memikirkan camna nak solat,,,

Naik menara yang limit hanya 20 orang setiap aras,,, errr tibai je

Tuu diaaaa nak jatuh sangat da ke,,,,haha

Kelihatan aku sedang memberi arahan kepada anak-anak murid ye,,,hehehe

Santai dahh,, penat melayan kerenah semua orang,,,hahaha
_________________________________________

Bersama Pelajar Nigerian, Fasuyan nama diberi,,,,hehehe

Alhamdulillah semua beri kerjasama,,,,hehehe best ²  trip first time bersama batch animal science 2011/2012 dan beberapa dak sains pertanian,,,, ^^ overall walaupun penat tapi still dapat mengukir kenangan dan pembalajaran yang efektif,,,cewahhhh hahahaha



date Friday, December 16, 2011