بسم الله الرحمن الرحيم


Akhirnya habis sudah sem 1 setelah kian lama menanti,,ececeh... haha secara keseluruhannya not bad untuk sem 1 ni, semua subjek belum nampak susah lagi, masih lena dan cukup tidur di malam hari, siang pun aku tibai tidur gak,,,hahaha banyak gak masa untuk outing dan macam-macam lagi. Senang citer tak pack sangat lah... Untuk menghargai classmates dalam Sains Ternakan, kitaorang rancang nak adakan BBQ sebelum balik rumah nanti,,,,hehe 

So, kitaorang pun buat meeting... lepas exam TITAS pada 5/1/2012


Meeting ni mengambil masa agak lama la,,, 2jam tak silap,,,, errr waktu tengahari.... haha dan nasib selesai gak dan cuma bajet tu tatau cukup atau tidak, lagipun bajet kasar... dan Ladang 10 telah pun lulus untuk pinjam tempat tu... so pada hari kejadian 8/1/2012 Fitri, aku, Mira, Fany, Azie bangun pepagi sebab nak pergi pasar nak beli bahan-bahan.... 


Tengok tu matahari pun belum timbul,,,,hahaha kali ni naik kereta Kenari buatan Malaysia... haha tak payah nak mention sangat la kan.... -.-' so destinasi seterusnya ke Pasar Borong.... jom cuci mata jap apa ada kat pasar tu... 




Lepas beli bebarang ni, singgah jap rumah Fany pekena Nasi Lemak,,, hahaha lapar mehhhh sebab tak sarapan lagi,,,hoho sarapan kitaorang pukul 11...pastu layan Dragon Ball jap...haha ok lepastu pergi ke destinasi yang sebenar-benarnya... Ladang 10!!!





Ni lah antara persiapan awal selepas Zuhor, dimulakan dengan basuh ayam dan seterusnya membuat ramuan untuk ayam.... Kali ni ikut resepi mak Apiz... sangat sedap !!! even buatan tangan budak-budak neyh...hahaha 

OK tiba masanya malam kemuncak!!! Jamuan BBQ Animal Science dah nak mula!!!! hahaha ok kita saksikan~








Ni lah antara suasana semasa BBQ tu,,, yup bagus lah korang semua tolong-menolong...hehe tak rasa macam busy pun,,, haha dan waktu makan adalah klimaks segala-galanya!!! hahaha Jom Makan!!!!




Dan lain-lain lagi..... aku tak ambik gambar pun sebab time ni aku sibuk dengan Hedgehog.... huhu kali ni aku bawak Hedgehog, si Lalo tu... tak sangka sampai jugak dia ke UPM... ni semua sebab si Hasif nak pinjam Lalo aku,,,huhu bagos la sebab dapat exposed Hedgehog kat budak-budak ni... masih ramai tak tahu apa itu Hedgehog....

Hasif(Luna) dan Muezz(Lalo)

Dan kalau nak tahu lebih sikit pasal Hedgehog ni,,, tengok lah video masa BBQ tu,,,,hehehe


date Thursday, January 26, 2012

0 comments to “Jamuan BBQ Sem 1”