بسم الله الرحمن الرحيم


Hampir setahun kami bersama, macam-macam ragam dan perangai. Setiap orang mempunyai kelakuan masing-masing. Masing-masing mempunyai kelebihan dan kelemahan. Tak kurang jugak GIFTED yang Allah bagi..hehehe Mereka semua membuatkan aku tersenyum. Ada yang annoying, rimas, geram pun ada... haha nak buat camne...

Sepanjang sem 2 ni, kawan yang selalu menemani lepak kat luar adalah Fakhri, Happiz, Fitri, Salman, Arep, Nuruddin, Anwar dan Tajul. Bila selalu, duit pun habesssss.... >.<

Bila kita berkawan dengan orang yang minat sesuatu yang lain dari kita, kita akan dapat ilmu pasal benda tu,,,huhu sampai kekadang tak boleh terima jika benda-benda yang kita minat tu mahal...hahaha memang tak boleh blah, dia punya marah serta bebelan tu... :D

"Kau tahu tak kalau harga camtu aku dah boleh beli macam-macam! Boleh beli blablablabla"

Macam aku minat haiwan, mereka pertikaikan kenapa nak beli haiwan mahal-mahal, nanti kos makanan lagi tiap bulan. Macam mereka plak minat motor, sama jugak habiskan duit untuk tuka cover set, rim dan banyak lagi berkenaan motor. Tak kurang jugak dengan cermin mata yang berjenama. Kekadang tak logik tengok cermin mata yang berharga cecah ribuan. Minat kereta lain plak ceritanya. So bila timbul cerita ni, mulalah sesi bantah-membantah serta support menyupport kawan masing-masing... kahkahkah aku plak ada orang support aku dengan kata, tulah cara nak memupuk sifat kasih sayang,,,, hahaha ok sangat kelakar xD

Yang minat tengok wayang pun sama gak. Ada yang boleh dikatakan setiap minggu tengok wayang. Perhhh tu salah satu faktor duit aku cepat habis sem ni. Pakar ICT pun ada. Pakar itu ini semuanya berlainan akan menimbulkan variasi dalam kelas dan seterusnya akan melengkapi antara satu sama lain....hehehe

Masa orientasi : Nak kena injection

Ada beberapa orang yang nak tukar kos... aku mula-mula cakap : Hmmm takpelah itu keputusan ko... tapi ko kena ingat Veterinar tu susah... kos kita macamni pun dah susah apatah lagi Veterinar... haaaa ko tu pun anatomi pun macam apa dah,,, sanggup hafal ke nama tulang ngan muscle-muscle semua tu? ahahaha lagi satu, ko dah ramai member kat sini, kolej sini... sanggup ke tinggalkan kawan-kawan ko ni? huhu dapat kawan baru tu tak tentu sama cam kitaorang,,,,hahaha

Sem depan dah tak duduk dengan mereka dah, so lepas ni mungkin tak selalu jumpa kowt... jumpa kat kelas je la ek... dah takde nak lepak-lepak kat bilik, main game, tengok movie, tengok tv, main kad,,, lagipun mungkin busy sebab dah jadi MTM,,, ohhh aku dapat rasakan busy semacam je sem depan ni,,,huhu Ya Allah bantu aku untuk menyusun masa dan tidak membuang masa....



date Wednesday, June 20, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم

Nowadays, English is important to us to be participate in globalization. So, I think I wanna to suggest the English Day for my batch in Animal Science. 


Haha that day very funny!!! Speechless when read their comment in English and they look excited! I am very gladly with my friends because they support my suggestion and accept my challenges!!! hahaha Anyway is difficult ya to comment or post something in our mind in English,,,hoho that day only trolling people only =.='



Itu memang kerja budak-budak kelas aku =.='
Tak habis-habis trol orang,,,, trend zaman sekarang....huhu
Ehhh lupa plak,,, English please....hehe


Yup, picture above is awesome!!! Did you watch this video? Maybe this video will gave you inspiration about practice English in life,,,,hehe So people, lets practice English in our lifestyle,,,hehehe but cant forget our mother tounge ^^ Bahasa Malaysia...


date Saturday, June 2, 2012