بسم الله الرحمن الرحيم


Hampir setahun kami bersama, macam-macam ragam dan perangai. Setiap orang mempunyai kelakuan masing-masing. Masing-masing mempunyai kelebihan dan kelemahan. Tak kurang jugak GIFTED yang Allah bagi..hehehe Mereka semua membuatkan aku tersenyum. Ada yang annoying, rimas, geram pun ada... haha nak buat camne...

Sepanjang sem 2 ni, kawan yang selalu menemani lepak kat luar adalah Fakhri, Happiz, Fitri, Salman, Arep, Nuruddin, Anwar dan Tajul. Bila selalu, duit pun habesssss.... >.<

Bila kita berkawan dengan orang yang minat sesuatu yang lain dari kita, kita akan dapat ilmu pasal benda tu,,,huhu sampai kekadang tak boleh terima jika benda-benda yang kita minat tu mahal...hahaha memang tak boleh blah, dia punya marah serta bebelan tu... :D

"Kau tahu tak kalau harga camtu aku dah boleh beli macam-macam! Boleh beli blablablabla"

Macam aku minat haiwan, mereka pertikaikan kenapa nak beli haiwan mahal-mahal, nanti kos makanan lagi tiap bulan. Macam mereka plak minat motor, sama jugak habiskan duit untuk tuka cover set, rim dan banyak lagi berkenaan motor. Tak kurang jugak dengan cermin mata yang berjenama. Kekadang tak logik tengok cermin mata yang berharga cecah ribuan. Minat kereta lain plak ceritanya. So bila timbul cerita ni, mulalah sesi bantah-membantah serta support menyupport kawan masing-masing... kahkahkah aku plak ada orang support aku dengan kata, tulah cara nak memupuk sifat kasih sayang,,,, hahaha ok sangat kelakar xD

Yang minat tengok wayang pun sama gak. Ada yang boleh dikatakan setiap minggu tengok wayang. Perhhh tu salah satu faktor duit aku cepat habis sem ni. Pakar ICT pun ada. Pakar itu ini semuanya berlainan akan menimbulkan variasi dalam kelas dan seterusnya akan melengkapi antara satu sama lain....hehehe

Masa orientasi : Nak kena injection

Ada beberapa orang yang nak tukar kos... aku mula-mula cakap : Hmmm takpelah itu keputusan ko... tapi ko kena ingat Veterinar tu susah... kos kita macamni pun dah susah apatah lagi Veterinar... haaaa ko tu pun anatomi pun macam apa dah,,, sanggup hafal ke nama tulang ngan muscle-muscle semua tu? ahahaha lagi satu, ko dah ramai member kat sini, kolej sini... sanggup ke tinggalkan kawan-kawan ko ni? huhu dapat kawan baru tu tak tentu sama cam kitaorang,,,,hahaha

Sem depan dah tak duduk dengan mereka dah, so lepas ni mungkin tak selalu jumpa kowt... jumpa kat kelas je la ek... dah takde nak lepak-lepak kat bilik, main game, tengok movie, tengok tv, main kad,,, lagipun mungkin busy sebab dah jadi MTM,,, ohhh aku dapat rasakan busy semacam je sem depan ni,,,huhu Ya Allah bantu aku untuk menyusun masa dan tidak membuang masa....



date Wednesday, June 20, 2012

5 comments to “Warna-warni Batch Kami”

  1. SimPle_Mzrins
    June 21, 2012 at 12:50 AM

    law mtm kolej 12 kan senang...sng aku nk report apa-apa kes...anyway congratz muez...kerja keranaNya...=D

  1. muezz@blaz
    June 21, 2012 at 3:24 PM

    insyaAllah ;-)

  1. Noor Amirah Mohd Nor
    June 23, 2012 at 10:30 AM

    kenapakah aku rse mcm aku je yg ckp tu cara nk pupuk kasih syg?? hahaha.. alah.. bleh je lepak.. arep kn ada gak kt sne.. t msti dorg dtg berkunjung.. jgn sedih2.. ferret kn ada temankan ko.. =)

  1. muezz@blaz
    June 23, 2012 at 12:11 PM

    huhu kalau ngan arep pun,,, sorang je...huhu

  1. muezz@blaz
    June 23, 2012 at 12:14 PM

    hahaha salman yang backup aku tuu,,,, haha